به یکی از قوی ترین سبک های پرایس اکشن ، که به بررسی روند بازار از روی عرضه و تقاضا پرداخته پرایس اکشن rtm گفته می شود. وقتی ارزش یک سهم افزایش یا کاهش می یابد، معامله گران معمولا به دنبال توضیح دلایل اساسی در پس چنین حرکتی اهمیت نمیدهند. آنچه که به تصمیمگیری آنها در معاملات کمک میکند تاریخچه و تحلیل نمودارهای پرایس اکشن است در این مقاله به بررسی سبکrtm در پرایس اکشن می پردازیم.
چگونگی شکل گیری پرایس اکشن rtm
rtm مخفف read the market توسط ایف میانته و سایر همکارانش به وجود آمد. برای درک بهتر از چگونگی نحوه خرید فروش rtm رفتار سایر معاملهگران را بر پایه منطق عرضه و تقاضا مورد بررسی قرار می دهد.
استفاده از روش ها و الگوهای کلاسیک برای تحلیل بازار معمولا سبب ضرر کردن معامله گران خواهد شد. در حالی که بانک ها و موسسات بزرگ تر معمولا از این روش برای معاملات خود استفاده نمی کنند آنها به وسیله پرایس اکشن rtm معمولا کاری می کنند تا سایر تریدورها ضرر کنند.
تعریف پرایس اکشن rtm
به طور اساسی، پرایس اکشن نشان دهنده حرکات قابل توجه بازار است که بر اساس آن معامله گران ممکن است بدون نیاز به اطلاعات اضافی از اندیکاتورها یا اخبار معاملاتی مهم، تصمیمات کلیدی معاملاتی را اتخاذ کنند.
معاملات پرایس اکشن می تواند به روش های مختلفی انجام شود. با این وجود، دو مورد هستند که در بین معامله گران بسیار محبوب هستند و پتانسیل بالایی برای سود دارند.
چیزی به نام استراتژی معاملاتی بهینه وجود ندارد. با این وجود، تجزیه و تحلیل اقدام قیمت دادههایی را ارائه میدهد که تعداد زیادی از شاخصهای واقعی مبتنی بر آن است، و در عین حال، این دادههایی است که اخبار کلیدی تجارت بر اساس آن منتشر می شود.
اموزش پرایس اکشن rtm
اگر با روش تحلیل فاندامنتال آشنایی داشته باشید به خوبی می دانید که رفتار معاملات در بازار ارزهای دیجیتال تکرار می شود از این رو با بررسی نمودارها ، روند قیمت و زمان معاملات، افزایش و یا کاهش عرضه و تقاضا می توانیم به راحتی اینده بازار ارز دیجیتال را پیش بینی کنیم.
نکته دیگر در تحلیل نموداری بررسی نقاط اینگلف و ریجکت است که بخش پایانی یا افزایش سفارشها و روند نزولی و صعودی قیمت ها می باشد.
بنابراین به طور کلی مسائلی که باید در نظر بگیرید روند قیمت، الگوهای تکرار شونده CP, FO, EFOیا برگشتی,QM , CP است.
تعریف اینگلف
زمانی مشاهده میشود که قیمت سطح حمایت و مقاومت را رد کرده و سفارش های موجود در ان ناحیه را مصرف می کند. به این ترتیب اگر برای بار دوم به سمت بیس حرکت کند به راحتی از آن عبور می کند.
قیمت پس از بیس عرضه به سادگی از آن رد شده است.
Flag limit در پرایس اکشن
فلگ لیمیت از مهم ترین ساختار های پرایس اکشن است که برای پیش بینی بازار از ان استفاده می شود.
مراحل تشکیل فلگ لیمیت
- گذر از سطح حمایت و مقاومت
- برگشت به قسمتی که قیمت در ان ناحیه شکسته شده
- ثبات قیمت
- ادامه روند
نمودار نشان می دهد که قیمت پس از برخورد به سطح بیس به حرکت خود به سمت بالا ادامه می دهد.
بانک و موسسات بزرگ سفارش های خود را در ناحیه فلگ لیمیت قرار می دهند بنابراین اگر قیمت به سمت این ناحیه برگشت داشته باشد زمان خوبی برای معامله سایرین ایجاد خواهد شد.
در تصویر مشاهده می شود که چندین بار فلگ لیمیت مانع از عبور قیمت می شود.
FTR در پرایس اکشن rtm
FTR یک الگوی ادامه دهنده مخفف Failure to return به معنای ناتوان در برگشت است و دارای شباهت زیادی به فلگ لیمیت دارد.
هر زمان قیمت به ناحیه مقاومت و حمایت می رسد دو وضعیت ممکن است پیش آید .
قیمت بعد از شکستگی در خلاف جهت قبلی حرکت کند که به آن fakeout می گویند.
قیمت بعد از شکست برنگردد و روند قبلی خود را ادامه می دهد.
تصویر نشان دهنده یک ftr تقاضا است.
مراحل تشکیل الگوی ftr
- تشکیل سطح حمایت و مقاومت
- شکستن سطح مقاومت
- تشکیل کندل بیس
- برگشت از سطح sr دوم و تشکیل کندل بیس
- تشکیل اینگلف و شکست قویتر sr دومی
پس از گذر از این منطقه به ناحیه ای که الگو در ان کندل بیس های متعدد تشکیل داده ناحیه عرضه و تقاضا یا zone گفته می شود
تصویر نشان دهنده نمونه ای از ftr در پرایس اکشن است.
در الگوی ftr نیاز به تشکیل ناحیه عرضه و تقاضا بین دو sr نیست تنها باید مراحل ذکر شده در آن رعایت شوند.
الگوی ftr از فلگ لیمیت قوی تر است زیرا ftr از دو ناحیه فلگ لیمیت تشکیل شده است.
بیس در ftr چیست؟
اگر از ناحیه ای که دومین sr را اینگلف کرده به عقب برگردیم اولین ناحیه عرضه و تقاضا بیس در نظر گرفته می شود.
تفاوت ftr و fl در rtm
در فلگ لیمیت الگو ساختارهای بیس دار پشت سر هم را نشان می دهد در حالی که در ftr این الگو sr را با کندل های قوی شکسته و به مسیر خود ادامه خواهد داد.
PAZدر rtm چیست؟
به ناحیه بین دو الگو مانند FTRو FL گفته می شود.
در تصویر مشاهده می شود که قیمت با اینگلف هر PAZ به سمت الگوی بعدی حرکت می کند.
CAPSدر rtm
CAPS یا caps on price از دیگر ساختارهای مهم در پرتیس اکشن است. و شامل دو نوع RBD , DBR است.
این ناحیه قسمتی از الگوست که در آن شاهد یک تغییر جهت بزرگ هستیم و یک الگوی برگشتی می باشد.
نحوه شکل گیری CAPS
بعد از جهش بزرگ قیمت به سمت بالا ناحیه ای به وجود می آید که در ان اکثر موسسات بزرگ بخشی از سود خود را برداشت خواهند کرد. و این کار باعث ایجاد روند نزولی در قیمت خواهد شد. و الگوی CAPS از نوع RBD تشکیل خواهد شد. برعکس این اتفاق منجر به ساخت الگوی DBR می شود.
تصویر نشان دهنده یک الگوی CAPS است.
مراحل تشکیل CAPS در پرایس اکشن rtm
نخست قیمت با یک خیز قوی به سمت بالا سیر می کند.
بعد موسسات بخشی از سود خود را برداشت می کند که اینکار بیس را تشکیل خواهد داد.
سپس موسسات قیمت را صعودی می کنند که یک RBD تشکیل می شود.
پس از این دومین حرکت صعودی الگوی قیمت نوسان دارد که باعث فریب معامله گران خواهد.
با معامله فروش بسیاری از موسسات قیمت دوباره نزولی می شود در این حالت قیمت یک RBD تشکیل می دهد و الگوی CAPS کامل می شود.
چه زمانی به وسیله RBD معامله می کنیم؟
وقتی قیمت بعد از اینگلف اول به سمت بالا حرکت کرد که نشان دهنده قدرت بالاتر روند جدید است. زمانی است که اقدام به فروش می کنیم.
سواپ در rtm
سواپ به شرایطی می گویند که قیمت به محدوده عرصه و تقاضا واکنشی ندارد. در این حالت هنگامی که قیمت دوباره به سمت این محدوده برگشت می توانیم معامله کنیم.
فلسفه ی سواپ
در منطقه عرضه معامله گران که بسیاری شروع به فروش سرمایه های خود می کنند پس از این زمان انتطار می رود قیمت سیر نزولی داشته باشد اما خلاف این واقعه اتفاق می افتد. ودر نتیجه هر چه قیمت بالاتر میرود معامله گران بیشتر ضرر می کنند.
در این هنگام معامله گران بی صبرانه منتظر برگشت قیمت به ناحیه ی قبل از شکستگی هستند تا با انجام معامله خرید سفارش فروش خود را ببندند. در نتیجه وقتی قیمت به محل شکستگی برگشت به علت تعداد بالای عرضه الگو مجدد به سمت بالا حرکت می کند و پدیده SWAP رخ می دهد.
PA در پرایس اکشن
PA که کوتاه شده عبارت price Approaching که معنای آن روش نزدیک شدن به قسمت عرضه و تقاضاست و به ۴ دسته D, CP, CPLQ, FO۳ تقسیم بندی می شود.
تعريف 3D در rtm
3Dیا 3Drive به الگویی از حرکت قیمت گفته می شود که در ان قیمت پس از رسیدن به ناحیه عرضه و تقاضا به قدرت به سمت عقب برگشت داده می شود.
تصویری از شرایط 3D
تعريف CP
مفهوم CP کوتاه شدهٔ Compression هست.
CP به وسیله ایجاد بیس سفارشات طول مسیر را پاکسازی می کند .در این موقعیت برگشت قیمت از بیس دلخواه راحتر صورت می گیرد در CPقیمت باید حتما به zoneهای ایجادشده برخورد داشته باشد و هرچه قدر تعداد این برخورد ها بیشتر باشند به اعتبار CP افزوده خواهد سد.
زاویه حرکت آن نباید از حد ۴۵ درجه کمتر باشد چون در غیر این صورت تبدیل به روند خواهد شد.
CPLQدر پرایس اکشن RTM
CPLQ که مخفف Compression liquidity است تفاوت چندانی با CP ندارد.
FO در سبک rtm به چه معناست؟
FOمخفف Fakeout قیمت در این الگو یک حمایت پیش از ناحیه تقاضا یا مقاومت پیش از عرضه می سازد. پس از فعال شدن حد ضرر توسط موسسات قیمت به ناحیه ی زون واکنش می دهد هر چه برخورد بیشتری به این حمایت و مقاومت داشته باشد اعتبار زون ما بیشتر خواهد بود
تعریف QM در RTM
QM که مخفف Quasimodo می باشد یکی از قوی ترین ستاپ های پرایس اکشن به شمار می اید.این الگو دارای شباهت زیادی با الگوی سروشانه است. و تنها تفاوت در اینگلف شدن خط گردن در کواریمودو هست.
این الگو در ابتدا و انتهای روند مشاهده میشود.
مراحل تشکیل QM
قیمت یک کف بالا به نام HLو یک حد بالاتر به نام HH ایجاد میکند که این حد بالاتر اینگلف شده و قیمت ایجاد یک کف پایین تر به نام LL می دهد.
در تصویر الگوی QM نشان داده شده که محدوده معامله بین دو قله هست.
مزایای استفاده از روش RTM
- می توانید به تحلیل درست و کاملی از دید سایر تریدورها دسترسی پیدا کنید.
- وجود ساختار قابل پیشبینی در RTM از دیگر مزیت های آن به شمار می رود و با اینکه بازار همیشه قرار نیست بر طبق پیش بینی های موجود پیشروی کند اما این روش کمترین خطای ممکن را دارد.
- داشتن آزادی عمل فوقالعاده برای معامله گران که انها را بی نیاز از پذیرش قوانین دست و پا گیر می کند.
- به معامله گر امکان معامله در زمان بسیار کوتاه بعضا ۱۵ ثانیهای را خواهد داد.
- داشتن ستاپ های متنوع و متفاوت معاملاتی
معایب استفاده از RTM
استفاده از این روش به علت پیچیدگی ذاتی آن گاهی ممکن است به سردرگمی معامله گران منجر شود و کار کردن با ان نیاز به دانش تحلیل و درک درست از بازار را دارد و حتی در مواردی پیش امده افراد با ذهنیت های یکسان دست به اقدامات متفاوتی خواهند زد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم توضیحات کامل و اموزش مفصلی درباره پرایس اکشن RTM ارائه دهیم تا به کمک آن بتوانید محدوده امن معامله را به راحتی شناسایی کرده و از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید. با این حال RTM از دشوارترین سبک های معاملاتی و یادگیری ان پیچیده و زمانبر خواهد بود و ممکن است حتی با صرف این زمان هم نتوانید به تحلیل درستی از بازار دست پیدا کنید بنابراین می توانید با عضویت در کانال سیگنال دیجیتال پرشین الیت به تازه ترین سیگنالهای معاملاتی جهانی دسترسی داشته و معامله مطمئن تری را انجام دهید.
دیدگاه شما